-
Gratis bezorging in Nederlandbij bestellingen vanaf € 95,00 (m.u.v. de Waddeneilanden)
-
Voor 16:00 besteldbinnen 2-3 werkdagen in huis
-
Persoonlijk adviesbel + 31 341 55 64 09
-
Afhalen in ons Magazijn in Ermelo is mogelijkop afspraak + 31 341 55 64 09
De Banzao - Mencía Vino de Villa is de rode basiswijn die Silvia maakt. Maar dit betekent niet dat er een enorm aantal flessen van worden gemaakt. Van jaargang 2019 zijn ongeveer 3.000 flessen gemaakt, maar van jaargang 2020 slechts 1.500 en dat zal ook zo zijn van jaargang 2021. We praten dus nog steeds van een 'limited edition' en een zeldzaam glas.
Bijna alle druiven zijn afkomstig van percelen die ook worden gebruikt voor de vino de Paraje wijnen, de single-vineyard wijnen. Vaak is dit geen tweede kwaliteit sap, maar wordt slechts een deel van de topoogst genomen om deze 'dorpswijn' te maken. In de nabije toekomst moeten alle druiven die worden geplukt, worden gebruikt voor de respectievelijke Paraje-wijnen. Hierdoor zijn er, gezien de feitelijke structuur van de wijngaarden, weinig mogelijkheden om de productie van de basiswijn te verhogen. Eigenlijk is een groot deel van de oogst afkomstig van de Eras La Ermita-percelen, gebruikt voor deze wijn. Misschien zijn er in de nabije toekomst meer percelen beschikbaar om een beetje meer van Village Mencía te maken.
Deze wijn rijpt gedurende acht maanden in kleine (225-300 liter) en wat grotere eikenhouten vaten (400-800 liter). Na botteling rijpt de wijn nog een jaar in de fles, voordat hij op de markt wordt gebracht. Dit is een elegante wijn, hij toont veel fruit, maar ook enkele minerale tonen die gebaseerd zijn op de bodem van leisteen. Dit is geen wijn voor de eeuwigheid, maar de eerste tien jaar na de oogst kan men hem goed tot zich nemen.
100% Mencia | Fermented and aged for 8 months in Inox Tank, Barrique 225-300L & 400-800L | Production 3.500 bottles Het ‘instapmodel’ van wijnmaakster Silvia Marrao, kunstenares met de Mencia druif. Dit is ‘hogeschool’ Mencia uit de Bierzo. Gedomineerd door het fruit, maar oh zo fris en mineraal…. Licht gekoeld serveren bij pittige gerechten. Gebakken noedels met paddenstoelen. Voor bij gevogelte (poulet Noire, kwartel, parelhoen, tussengerechtjes met paddenstoelen, Risotto.