At Roca werd in 2012 gestart als nieuw project door Agusti Torelló Sibill (de wijnmaker van het beroemde Cava huis Agusti Torello Mata www.agustitorellomata.com) zijn zus Lali en zijn zoon Roca. Samen bundelen zij een enorme hoeveelheid kennis en jarenlange ervaring en streven ernaar het Penedès ‘terroir’ optimaal tot uitdrukking te laten komen in hun wijnen. Zij produceren met Agusti Torello Roca (At Roca) briljante, mousserende wijnen onder de DO Clàssic Penèdes', maar met dit project bewijzen zij ook dat Penedés veel meer is dan alleen mousserend. Roca heeft stage gelopen en gewerkt bij: Champagne Bruno Michel (AOC Champagne), the Zuccardi family (Valle de Uco, Argentina) and Luis Cañas (DOC Rioja).
De wijngaarden van At Roca liggen in Penedès tussen de berg Monserrat en de middellandse zee. Dit is een schilderachtig gebied met de bergketens ‘Prelitora’ en ‘Massis Garraf’. In het noorden stroomt de rivier de ‘Anoia’ en in het zuiden de ‘Foix’. De bodem in dit gebied is rotsachtig met voornamelijk kalksteen, maar langs de rivieren zijn er ook klei- en kalkbodems. Voor de wijnbouw een zeer interessant gebied door de verscheidene microklimaten.
Er wordt gewerkt met oude wijngaarden. Deze zijn speciaal geselecteerd op hun unieke karakter. De oogst wordt in samenwerking gedaan met de lokale boeren. Er wordt (gecertificeerd) biologisch gewerkt. Daarnaast worden er alleen autochtone druivensoorten uit de steek gecultiveerd en de wijnen vergisten spontaan.
In 2014 werd er nieuw project naast At Roca gestart. Dit project, genaamd Sileo, heeft net als At Roca tot doel het ‘terroir’ optimaal tot uitdrukking te laten komen in de wijnen. De wijngaarden van Sileo liggen in de prachtige berggebieden ‘Sierra de Montsant’ en ‘Priorat’ in het zuiden van Catalonië. De wijngaarden liggen op een hoogte van 500 meter en bodem is rotsachtig en rijk aan kalk en grafiet. Ideaal voor het maken van volle, gerijpte wijnen, met toch een zeer frisse zuurgraad.