Celler Les Freses is een vrij jong wijnhuis, gelegen in het gehucht Jesus Pobre dat deel uitmaakt van de gemeente Jávea (Xàbia), gelegen ten zuiden van het Massís del Montgó. Dit gebied staat bekend als het lager gelegen deel van de rivier de Gorges, waar vroeger tal van wijnboeren actief waren. Deze tijden zijn echter voorbij. Toen de coöperatie van Gata de Gorgos stopte met het maken van wijn, stopten de meeste wijnboeren met het verbouwen van hun druiven, waardoor het land werd gebruikt voor andere activiteiten, zoals het telen van aardbeien. Juist in die tijd begon Celler Les Freses: op een oude aardbeien akker.
De wijnhuis is eigendom van een groep lokale ondernemers. Mara Bañó is het gezicht hiervan. Zij runt de wijnmakerij, die enkele meters buiten het gehucht Jesus Pobre te vinden is. Sommige van hun wijngaarden zijn naast het domein aangeplant. Celler Les Freses concentreert zich op de druif Moscatel d'Alexandria. Er is zelfs een klein perceel, gelegen voor de bodega, waar vijfendertig klonen van Muscat (en Moscatel) zijn aangeplant, alles wat ze aan Muscat konden verzamelen. De druiven worden gebruikt voor hun wijnen, maar nog belangrijker is om de verschillende soorten te onderzoeken en zo de uitbouw van deze druif te perfectioneren.
Er zijn verder vier verschillende percelen waar de Muscat en de Moscatel zijn aangeplant, maar het onderscheid in terroir is zeer gering en ook de klimatologische omstandigheden zijn hier, aan de voet van de Montgó, min of meer gelijk. Terroir-aspecten zijn moeilijk te realiseren als de zaken vergelijkbaar zijn, dus de wijnmaakster Mara Bañó heeft ervoor gekozen om het onderscheid tussen haar 4 Muscat wijnen te laten bepalen door de manier van vergisting en de manier van rijping. Zo krijgt zij toch voldoende variatie in haar assortiment.
Onlangs hebben ze op het domein ook rode druivenrassen aangeplant, Giró en de lokale druivenrassen Montalbán en Forcallat, aangevuld met de twee traditionele druivenrassen uit het zuidoosten van Spanje: Monastrell en Bobal. In totaal is er bijna 2,5 hectare beplant met rode druivensoorten.
Een belangrijk deel van de productie wordt op dit moment verkocht aan de mensen die in de twee dorpen, Gara de Gorgos en Xàbia, maar ook in Dénia wonen: Engelsen, Noren, Zwitsers, en Duitsers, maar weinig locals.