Pierre d'Heilly en Martine Huberdeau - de grondleggers van dit kleine, maar zeer bijzondere wijndomein - hebben elkaar in de jaren ’70 ontmoet in de collegebanken. Ze studeerden toen ecologie en deelden samen hun hartstocht voor biologische landbouw. Ze zijn neergestreken het zuidelijke gedeelte van de Bourgogne, de Côte Chalonnaise, vlak bij Givry. Nou ja ‘neergestreken’…. ze werken samen keihard op hun kleine domein aan de voet van het beschermde natuurgebied van de Mont Avril (ze bewerken 5,5 ha wijngaarden in Moroges, Jambles en Givry). En al sinds 1978 werken zij volgens biologische richtlijnen. Inmiddels onder het keurmerk AB (Agriculture Biologique) en er wordt uitsluitend met de hand geoogst en vergist met de natuurlijke gisten.
Het zijn zeer bescheiden en aardige mensen, die prettig drinkbare en zeer betaalbare en zuivere Bourgognes maken. Altijd een feest om er op bezoek te zijn, met een heel persoonlijke ontvangst.
In dit gedeelte van de Bourgogne vind je geen beroemde en pretentieuze Grand Cru’s, maar goede, eerlijke wijnen gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir, Gamay en Aligoté. Hun boeiende terroir wordt bepaald door “argilo-calcaires” met delen klei (d’argiles).
In 2019 besluit hun zoon Lucas met zijn vrouw Alizée deel te nemen aan het ‘avontuur’ dat zijn ouders ooit zijn begonnen en inmiddels hebben Pierre en Martine de leiding van het domein overgegeven aan hun zoon, die naast wijnboer ook deeltijd huisarts is in Givry. Onder leiding van de nieuwe generatie neemt Domaine d´Heilly-Huberdeau in 2020 een nieuwe naam aan: de "Domaine du Chétif Quart", genoemd naar het ‘lieu-dit’(de plek) waar het domein gevestigd is en als knipoog naar Bourgogne, met uitstek de streek die bepaald wordt door de namen van haar wijngaarden, haar terroir en haar ‘climats.