De wijngaarden van het champagnehuis Domaine Bauchet beslaan ongeveer 35 hectare: Ze liggen in Grauves, de Côte des Blancs; in Bisseuil, Montagne de Reims en nabij Riceys, in de Aube, de Côte de Bar, waarmee ongeveer alle typen terroir die in de Champagne voorkomen vertegenwoordigd zijn in hun cuvées. Zij zijn één van de grootste, onafhankelijke producenten, Récoltants Manipulants, in de Champagne. Men produceert ongeveer 300.000 flessen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Inmiddels is het bedrijf in conversie naar Biologische wijnbouw. De wijngaarden zijn binnenkort gecertificeerd, voor de champagnes, die veel later op de markt komen zal dit nog even duren.
In 1901 overkwam Juliette Bauchet een drama: ze verwachtte een kind, maar bij de geboorte werd zij door de vader van haar kind verlaten. Dit was toentertijd een schande: Een ongehuwde moeder werd vaak door de maatschappij verkettert en zo werd ook Juliette buitengesloten door haar dorp, Grauves. Ze erfde niettemin een aantal wijngaarden, al leverden die tot dan toe weinig op. Maar dat maakte haar niet uit: Ze ontwikkelde een passie voor de wijnstokken, en door haar gedrevenheid lukte het haar om in 1920 officieel het champagnehuis Bauchet op te richten, en daarmee haar hoofd boven water te houden. Haar zoon Félicien zette het voort, en na hem zijn drie zoons, Raphaël, Gérard en Roland, die het champagne huis enorm hebben uitgebreid. Robin Bauchet, kleinzoon van Roland, en Florence, dochter van Gérard, voeren vandaag de dag samen het management van het domein. Robin houdt zich bezig met de wijngaarden van de familie en Florence draagt zorg voor de communicatie en de verkoop van de reeks champagnes van BAUCHET. Bruno Charlemagne, oenoloog en wijnmaker, houdt de stijl van het huis Bauchet in stand.
De Champagnes van Bauchet kenmerken zich door hun