Niedermorschwihr is een van de kleinste wijnbouwgebieden in de Elzas. Een groot deel van de wijngaarden van de familie ligt in Katzenthal, een aangrenzend dorp, ook de historische geboorteplaats van een tak van de familie Boxler.
Justin Boxler - de opa van Charlotte Boxler (26 jaar) - is het domein in 1957 begonnen en deed de eerste botteling, maar het domein is al sinds 1672 in handen van de familie. Haar overgrootvader was een broer van Albert Boxler, nu één van de bekendste, kostbaarste en meest geliefde domeinen van de Elzas. De ouders van Charlotte - Anne en Pierre Boxler - namen het roer in 1980 over en sinds 2020 runt Charlotte het domein samen met haar neef Florent (30 jaar). Haar vader Pierre werkt nog wel mee in de wijngaarden, maar op de achtergrond. Trouwens haar moeder is ook nog steeds actief.
Het domein is 12 hectare groot en men produceert ongeveer 60.000 flessen (maximaal). Alle percelen zijn al aangeplant in de jaren '60/'70. De wijngaarden liggen verspreid over 5 gemeenten: Katzenthal (5 ha), Niedermorschwihr (4,70 ha), Ingersheim (1 ha), Turckheim (0,80 ha) en tenslotte Ammerschwihr (0,60 ha). Het geheel is opgedeeld in 80 verschillende micro-kavels. De percelen liggen echter nooit verder dan 8 km van de cave.
In 2009 is men biologisch gaan werken en sinds 2019 is men bezig met de officiële conversie. Met de oogst van 2022 is het domein officieel BIO gecertificeerd. Met ingang van 2019 zijn de opbrengsten ook drastisch gereduceerd, van 80 naar 57 hl/ha. En voor de "Grands Crus" zelfs naar ongeveer 40 hl/ha, tegen 55 hl/ha daarvoor.
Er wordt voor de vinificatie langzaam geperst (5 à 6 uur) en alle wijnen worden met de natuurlijke gisten vergist in grote oude houten klassieke vaten (foudres). Tijdens de vinificatie wordt slechts een minimale hoeveelheid sulfiet gebruikt.
De bodems van de wijngaarden van Domaine Justin BOXLER bestaan uit graniet, kalksteen, klei en mergelzandsteen. Graniet voor de wijngaarden Brand, Sommerberg en Wineck-Schlossberg en kalksteen voor Florimont en Pfoeller.