Pazo Señorans, nu omgebouwd tot wijnmakerij, is een prachtig voorbeeld van de statige, klassieke landhuizen die in de 16e eeuw op het platteland van Galicië zijn gebouwd. De Pazo en de wijnmakerij waren oorspronkelijk eigendom van echtpaar Marisol Bueno en Javier Mareque en zijn later overgegaan in de handen van hun vier kinderen Marisol, Vicky, Javier en Santiago. Het wijnhuis is in 1989 begonnen met het produceren van wijn, in de periode daarvoor werden er echter al wel wijndruiven verbouwd op het landgoed. De hele wijngaard is aangeplant met Albariño-druiven die worden verbouwd op een pergolasysteem.
De wijngaarden liggen verspreid over verschillende gebieden binnen een straal van tien kilometer van het wijnhuis en allemaal dicht bij de zee. De meeste bodems bevatten zogenaamde “xabre”, een soort ondergrond die het resultaat is van de ontbinding van graniet en die een hoge waterdoorlatende capaciteit heeft. De bijzondere klimatologische omstandigheden van Galicië in combinatie met de verscheidenheid aan bodemsoorten (naast xabre ook arme, zure en losse zandgronden) geven de druiven hun originele, frisse, aromatische karakter. De oogst vindt meestal plaats in de tweede helft van september. Alle druiven worden met de hand geoogst, het selecteren van de trossen gebeurt in de wijngaard zelf. Pazo Señorans oogst met een hoger suiker gehalte dan de andere Bodegas in Rias Baixas. De gelijkmatig rijpe druiven resulteren in meer aroma’s en smaakstoffen en minder (agressieve) zuren. Tevens wordt er gewerkt met lagere rendementen dan elders om meer concentratie te bekomen. Dat geeft de mogelijkheid om de wijnen te laten verouderen, wat bij niet alle Albariño wijnen het geval is. Voor alle wijnen wordt gebruik gemaakt van fermentatie op temperatuur gecontroleerde RVS cuves en alle wijnen rijpen een zekere tijd op de “lies”.