Ferdinando Principiano (ooit begonnen met 6-7 ha. aan wijngaarden en nu uitgegroeid naar een domein met 20 ha.) is bezig met een geweldige opmars. Begin jaren negentig (zo rond 1993) werd Ferdinando aanvankelijk sterk geïnspireerd door de moderne stijl van de Barolo Boys (een groep van ongeveer 10 producenten, waaronder Elio Altare). Zij maakten een geconcentreerde ('dikke') stijl Barolo, door op hoge temperatuur te vergisten, met lage opbrengsten, veel extractie en nieuw hout. In 2002 gaat Ferdinando over op biologische wijnbouw en in 2004 'breekt' hij met de groep en stap hij over op de meer traditionele, maar vooral ook meer natuurlijke filosofie van wijnmaken. Alle wijnen worden sindsdien spontaan vergist en het sulfietgehalte in de wijn wordt uitzonderlijk laag gehouden. Ferdinando gebruikt alleen SO2 bij de botteling en bij de Barolo's voordat ze in de bariques gaan om te rijpen. Ze worden gekenmerkt door het zuivere fruit en enorme elegantie: slank, floraal en verteerbaar.
Vini naturali ten top! Doordat de rendementen zeer laag liggen - Ferdinando hanteert voor zijn cru-wijnen slechts 3 druiventrossen per wijnstok - munten de wijnen uit in concentratie, finesse en complexiteit. Diverse sterrenrestaurants hebben inmiddels zijn wijnen ontdekt.
De wijngaarden liggen tussen de 200-500 m en de bodem bestaat vooral uit limestone.