Vier generaties leven en werken samen op het familiedomein. Hier gaan kennis, traditie en ervaring van de ‘oude’ generatie hand in hand met nieuwsgierigheid, gedrevenheid en innovatie van de ‘jonge’ garde. Naar eigen zeggen: ‘Het is een kunst dit alles te verenigen en het resulteert in kleine kunstwerkjes’. Wij kunnen dit enkel beamen. De wijnen hebben een moderne benadering. Het zijn stuk voor stuk frisse, fruit-gedreven wijnen, maar ze ademen tegelijkertijd de traditie van het ‘rijke, ronde’ Baden.
In 2001 besloot zoon Philipp in de voetsporen van zijn ouders te treden en begon hij met zijn opleiding oenologie. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gedaan in Toscane en in 2008 is hij meester-wijnmaker geworden. Sindsdien verrijkt hij het familiebedrijf met zijn opgedane kennis en jeugdige energie. Vanaf 2005 wordt er biologisch gewerkt en sinds 2010 zelfs biodynamisch, met demeter certificering. De keuze voor biodynamische wijnbouw komt voort uit het streven naar kwalitatief zeer hoogstaande druiven en een respectvolle behandeling van de natuur.
Door verschillende planten te zaaien, zoals klaver, wikke, boekweit en kaasjeskruid, wordt niet alleen atmosferisch stikstof in de wijngaard gebonden, maar wordt ook de bodem losgemaakt en worden natuurlijke mineralen afgegeven. Daarnaast trekken de bloeiende planten verscheidene insecten aan en waardoor de wijngaard tot leven komt. Dit vele werk in de wijngaard levert gezonde druiven op en die vormen de basis voor de zuivere en frisse wijnen van het domein.