Als importeur zijn wij altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten. En soms lopen we ‘bij toeval’ ergens tegen aan, waarvan we denken ‘dit kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan’. Met de wijnen van San Cassiano hebben wij in 2013 een stijl Valpolicella gevonden die helemaal bij ons past. Modern en elegant, soepel, op het fruit gemaakt en voor dit soort stijl wijnen zeer ‘verteerbaar. En toch ‘traditioneel’, biologisch gemaakt. Echt weer een wijn die past in de visie en filosofie van ‘de wijntherapeut’.
In Mezzane di Sotto, specifiek het gehucht San Cassiano, net boven de stad Verona in de gelijknamige provincie maakt Mirko Sella furore met zijn wijnen. Prachtige Valpolicella, Ripasso, Amarone maar ook Soave. Zijn stijl is modern, de wijnen zijn dus jong te drinken met veel rood fruit, souplesse en elegantie.
Azienda Agricola San Cassiano is een gemengd boerenbedrijf met 14 hectare aan wijngaarden, 7 hectare aan olijfbomen en daarnaast wat kersen en druiven. Dit alles is verdeeld over 20 plots. Het bedrijf is opgezet door Albino Sella, maar staat sinds 2000 onder leiding van Mirko. In 2004 is San Cassiano Agricultural Company opgericht en zijn er investeringen gedaan in een eigen olijfpers en een moderne wijnkelder. Mirko is altijd op zoek naar de harmonie met de natuur en streeft naar een evenwicht tussen traditie en moderniteit. Mirko werkt zoveel mogelijk biologisch in de wijngaarden, en laat zijn wijnen spontaan vergisten, maar is niet organic gecertificeerd.
De stokken staan aangeplant op steile heuvels rond San Cassiano, Verona, Monte Paradizo, Mezzana. De bodem bestaat uit kalksteen (limestone) en ‘Biancone’, dit is wit marmer. Beiden zijn arme bodemsoorten die de wijnen een mooie structuur en aangename ziltige mineralen meegeven.
De productie van olijfolie neemt een behoorlijke plaats in op het bedrijf en de familie behaalt elk jaar internationale prijzen met de olie van de Monte Guala. Ook absoluut het proberen waard.