Bij Spagnol begint het allemaal met de verbouw van druiven door overgrootvader Serafino in de vroege jaren 1900. Tot 1986, het jaar waarin men zelf begint te bottelen, legt de familie zich toe op de productie en marketing van bulkwijn. De hele familie werkt op het bedrijf: Orazio en Alberto houden zich bezig met de wijngaarden, terwijl Stefano en Marco, als oenologen, zich bezighouden met het wijnbereidingsproces van de diverse prosecco’s.
Tegenwoordig beheert de familie Spagnol 34,5 hectare wijngaarden op de heuvels en hellingen van de Conegliano Valdobbiadene DOCG. Zij produceren uitsluitend met eigen druiven. De wijngaarden zijn allemaal gelegen in de provincie Treviso in de gehuchten Saccol (Valdobbiadene), San Pietro di Feletto, Solighetto, Collalto en Farra di Soligo. De kelder bevindt zich in Colbertaldo di Vidor.
Wijnbouw in de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene in de regio Veneto stamt uit oude tijden. De proseccowijnstok werd hier tweehonderd jaar geleden al gekweekt. Sinds het begin van de negentiende eeuw is onderzoek naar dit druiven ras sterk toegenomen en de prosecco is verspreid over het hele gebied. De heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene staan sinds 2019 op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Aan prosecco uit deze heuvels is in 2009 de Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) status toegekend. Op hetzelfde moment is een Denominazione di Origine Controllata (DOC) gecreëerd voor prosecco die wordt gemaakt in vijf provincies van Veneto en vier van Friuli.
De precieze oorsprong van dit ras is enigszins een mysterie, maar sommigen beweren dat het in feite al bekend was als de 'pucino' in de tijd van het Romeinse Rijk. Keizerin Livia was vooral dol op de wijn van deze druif. De officiële naam van de druif die in de volksmond 'prosecco-druif' wordt genoemd is glera.
Na de zachte persing wordt het sap gefermenteerd in roestvrij staal bij 16º - 17º C. Na fermentatie blijft de most 4 - 6 maanden op de lie en wordt vervolgens gefilterd en met de lie overgebracht naar de autoclaaf (gesloten druktank) voor de tweede gisting. De wijn blijft 1 tot 3 maanden in de autoclaaf voordat deze gebotteld wordt.