In 1993 heeft Daniel Wagner de regie overgenomen op het ouderlijke Weingut, dat stamt uit 1855. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in Bordeaux, Toscane en Californië. Weingut Wagner-Stempel werd in mei 2004 opgenomen in de VDP (de top 200 wijnboeren van Duitsland). Volgens diverse publicaties van vooraanstaande wijnjournalisten is Daniël Wagner er bijzonder goed in geslaagd om zijn wijnen het individuele karakter van het “terroir” mee te geven. Inmiddels zijn de wijngaarden bio-gecertificeerd, hetgeen de zuiverheid van de wijnen aanmerkelijk heeft doen toenemen! Vandaag de dag behoort Daniël tot de absolute top in Duitsland.
2 Erste Lagen (Neu-Bamberg en Fürfeld) en 3 Grosse Lagen (Höllberg, Scharlagberg en Heerkretz). De Grosse Lage Heerkretz is een (30-60%) steile 180 – 280 meter hoge helling in het zuiden van Siefersheim met een rotsige vulkanische bodem (voornamelijk rhyoliet) en blootstelling aan wind. Dat is een heel bijzondere bodem: zo hard als graniet en een lage ph-waarde (hoge zuren) wat de wijnen slank maakt. Men kocht deze locatie 20 jaar geleden, toen niemand belangstelling had om op deze ruwe locatie wijnstokken te verbouwen. Inmiddels plukt Daniël hiervan al 20 jaar de vruchten.
Lovende woorden en beoordelingen in de Eichelmann-gids en door de Gault Millau illustreren dit. Het Weingut maakt de verkiezing tot 'Aufsteiger des Jahres 2009' voortdurend waar en niet voor niets hebben de wijnen van Wagner-Stempel de afgelopen vier jaar telkens de titel ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours gewonnen.
Siefersheim ligt op de rand met het wijngebied de Nahe en de wijnen van Wagner Stempel hebben daardoor een bepaald vergelijk met de wijnen uit de Nahe. Porphyrbodems staan aan de basis van deze elegante wijnen met prachtig fijne zuren. Het overgrote deel is knetter droog en juist die droge wijnen vallen elk jaar positief op. Daarnaast maakt Daniel ook een prachtige süßwein collectie.
Ondanks het succes is Wagner-Stempel een bescheiden wijngoed gebleven. Daniel is tevreden met de huidige omvang van 16 hectare. Importeurs uit ‘exotische’ landen zijn welkom om in te kopen, maar nog altijd wordt 60% van de wijn direct aan particuliere klanten verkocht. En die worden gekoesterd. Speciaal voor hen is medio jaren ‘90 een Gästehaus met 18 bedden gebouwd!
Rieslings vormen de kern van Daniels assortiment en belichamen als geen ander de stijl van het huis. Riesling vormt de helft van de aanplant, wat onwaarschijnlijk veel is in vergelijking met het gemiddelde voor Rheinhessen (13 %). Wagner Stempel maakt verder wijn van diverse andere rassen: silvaner, weissburgunder, grauburgunder, scheurebe, chardonnay, sauvignon, spätburgunder, frühburgunder, st. Laurent en zelfs merlot.