Met ingang van 1 juli 2016 hebben Dorothee Heimes en Ludger Neuwinger-Heimes - afkomstig uit de regio Trier/Saarburg - samen met hun kinderen Annalena, Mats en Felix de wijnmakerij van dr. Jochen Siemens overgenomen. Om juridische redenen was er een naamswijziging noodzakelijk en heeft het wijnhuis de traditionele naam ‘Würtzberg’ teruggekregen, waaronder het wijnhuis in 1898 werd gesticht. Zoon Felix (1995) studeerde oenologie in Geisenheim en is de nieuwe wijnmaker. Hij liep stages bij Peter Lauer in Ayl/Saar, in Baden, Swartland (Zuid Afrika), en in de grootste coöperatie van Luxemburg: Domaines Vinmoselle. Zijn opleiding heeft hij afgesloten met een semester aan de Lincoln University in Nieuw-Zeeland.
Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen is de oude keldermeester Franz Lenz nog bij de vinificatie betrokken. Veel blijft bij het oude, niettemin krijgen de wijnen, door de getalenteerde Felix een fijne nieuwe ‘touch’. Felix 'zoekt' nog meer de mineraliteit ende frisheid in de wijnen op. Men werkt zo ‘natuurlijk’ mogelijk, met spontane vergisting en een snelle botteling om het fruit en de expressie (zo typisch voor de Saar) te behouden.
De wijngaard Serriger-Würtzberg (vooral Rotschiefer, met Quarzit) en de Serriger-Herrenberg (Blau- und Grauschiefer) zijn alleen in bezit van de familie en hebben een stijgingspercentage tot wel 60%, met een hoogteverschil van bijna 200 meter. Het zijn twee VDP Grosse Lagen. Er mag dus Grosses Gewächs (GG) gemaakt worden.
In 2019 is de wijngaard Ockfener Bockstein (ook VDP Grosse Lage, met Devonschiefer- und Grauwackeverwitterungsböden) aan het portofolio toegevoegd. Het meeste werk wordt met de hand gedaan. In de wijngaarden vindt men hoge muren en trappen van leisteen. Gedeeltelijk stijgen de leisteenwanden 10 meter hoog. De wijnstokken hebben een plantdichtheid van 6.000 per hectare, wat de kwaliteit ten goede komt. Sommige percelen hebben nog ‘wortel eigen’ stokken (pre-phylloxera) wat in Duitsland heel eigenaardig is. Alle wijnen worden gekenmerkt door een bijzondere ‘mineraliteit’ en hebben een prachtige, voor de Saar zo kenmerkende zuurgraad, naast de subtiele restsuikers.
Wijnen om je vingers bij af te likken.